Hem » Allmänt om släktforskning » ”Vårträffen” för min Facebookgrupp

”Vårträffen” för min Facebookgrupp

Nu har jag fått igång planeringen för årets medlemsträff ”Vårträffen” för min facebookgrupp Släktforskning i Fellingsbro, Lindesberg, Ljusnarsberg o Ramsberg.

c684ad03ac-images-Knektar-image006

Den går av stapeln den 12 maj och blir i år i Fellingsbro. Det är 4 år sedan vi var där och då som nu så har jag stor hjälp av Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening. I år har vi den stora glädjen att få dit den duktiga historikern, soldatforskaren och författaren Lars Ericson Wolke som kommer att hålla föredrag om soldatforskning och även om Lasse-Maja som han skrivit en bok om nyligen. Lars har en egen hemsida där du kan läsa mer om honom, https://ericsonwolke.com/om/.  Jag var på en föreläsning av honom för några år sedan när det var Släktforskardagar i Gävle. Han var väldigt bra att lyssna på. Tycker det passar bra just i Fellingsbro som ju var en av dom största socknar med flest indelta soldater genom tiderna. Har du anor i Fellingsbro så stöter du troligen på en och annan soldat.

Lasse-Maja

Lasse-Maja

Lars Ericsson Wolke har som jag skrev, skrivit en bok om Lasse-Maja. Lasse-Maja var ju född i Ramsbergs församling och hade stark anknytning till trakten även i Fellingsbro. Ska bli väldigt intressant att höra om honom.

Vi började diskutera detta med föredrag om soldatforskning redan i fjol då vi hade träffen i Ramsberg och det var folk från Fellingsbro Hembygdsförening med. Då frågade jag om dom var intresserade av att hjälpa till med detta och nu ser det ut som min, sedan flera år, dröm går i uppfyllelse.

Det ska bli riktigt intressant och kul att få dit Ericsson Wolke.

Vi ska göra lite mer under dagen. Det är på gång att vi ska få en guidad visning av kyrkan och kyrkogården. Samt att vi får hålla till i Klockargården bredvid kyrkan. Detta är inte riktigt klart ännu men förhoppningsvis blir det så. Dock blir föreläsningen nere på Folkhögskolans aula.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s