Hem » Allmänt om släktforskning » Jag hade nästan glömt…..

Jag hade nästan glömt…..

Jag har dom senaste dagarna varit inne och letat en del i kyrkböckerna på SVAR. Det är ju så bra att det blivit gratis nu. Har inte haft något abonnemang sedan i fjol vår då jag inte anser mig haft något behov av det, för jag har mest forskat på annat sätt utan behov av kyrkböcker m.m.

Till bloggen

Augusta Wilhelmina Augustsson, i mitten av bilden, var min farfars kusin

 

Jag hade nästan glömt hur man gick tillväga med sökandet men efter några minuter var jag inne i det igen. Man har tydligen inte blivit för gammal för att komma i håg saker och ting. Inte ännu i alla fall. Men framförallt så hade jag nästan glömt hur kul det är att sitta och leta efter anor och släktingar på det sättet. Få följa personer, dom jag håller på med just nu, några av min släktingar framåt i tiden från min farfars farfar, för att hitta nu levande släktingar. Vill hitta personer som jag kanske kan ta kontakt med för att få utöka den nuvarande släkten.

Har hittat några fram till 1940-talet än så länge, församlingsböckerna tar ju slut där på SVAR. Därefter är det ju svårt att hitta fler fram till nutid. Har ju ”Dödbok”, ”Sveriges befolkning 1970 och 1980”, ”Begravda i Sverige” och liknande att leta i också. Där kan man få tag på några men inte alla. På dom man hittar får man sedan gå över till ”Birthday.se”. Där hittar man en del och Facebook är också en bra plattform att hitta en del nya släktingar på.

Har på Facebook tre grupper för ättlingar efter, min mormors far och mor, min morfars far och mor och min farmors far och mor. På min farfars sida blir det lite svårare, eller rättare sagt lättare, att få till en grupp för ättlingar till hans far och mor. Farfar hade två systrar och ingen av dess fick barn, det var bara farfar som fick ett barn, en son, min far. Så den gruppen skulle i bara bestå av mig, min syskon och deras barn och barnbarn. Inte särskilt spännande och stor grupp eftersom vi redan vet vilka vi är och känner varandra. Så det får bli en Facebookgrupp, har i alla fall planer på en sån, med ättlingar till min farfars farfar istället. Men måste hitta lite fler ättlingar till Gustaf Andersson, som han hette, innan jag startar upp gruppen. Så jag hoppas att det går vägen, för det är så kul igen att leta i kyrkböckerna och liknande. Jag har inte glömt hur man gör!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s